Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
EDGE mobilinternet képes leírás - Mobil-internet.tlap.hu
részletek »

EDGE mobilinternet - Mobil-internet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mobilinternet.tlap.hu » EDGE mobilinternet
Keresés
Találatok száma - 4 db
EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution)

EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution)

Az EDGE A GPRS hálózatok összekapcsolásával jött létre, annak egy magasabb sebességű alternatívája. Ezt az adatátviteli módot általában 2,5 G-nek szokták nevezni. A gyakorlati sebessége körülbelül háromszorosa a GPRS-nek.

EDGE technológia

EDGE technológia

A 3G hálózatok után az EDGE nyújtsa a második legnagyobb sebességet a mobilinterneten. Előnye, hogy alacsonyabb a kiépítés költsége, így a falvakban is előszeretettel alkalmazzák. A sebessége akár a 384 Kbit/s-ot is elérheti.

Enhanced Data Rates for GSM Evolution (EDGE)

Enhanced Data Rates for GSM Evolution (EDGE)

Az EDGE a GPRS hálózatok megerősítése, akár 236 kbit/s-os adatátviteli sebességre is képes. Ma főként kisebb településeken és mobiltelefonon alkalmazzák a 3G alternatívájaként. 2,5G adatátvitelként is szokták emlegetni.

Mobil-internet magazin hírek
Magyar Telekom: Magyarország vezető szerepet tölthet be az 5G tesztelésében
Magyar Telekom: Magyarország vezető... Magyarország vezető szerepet tölthet be a régióban az 5G (ötödik generációs) telekommunikációs technológia és a ráépülő okos megoldások tesztelésében a Magyar Telekom vezérigazgatója szerint. Christopher Mattheisen a szolgáltató szerdai közleménye szerint a cég budapesti 5G konferenciáján kijelentette: a Magyar Telekom segítséget nyújt ahhoz, hogy Magyarország...
Cisco: hétszeresére nő a mobil adatforgalom 2021-ig
Cisco: hétszeresére nő a mobil... Hétszeresére nő a globális mobil adatforgalom 2021-ra a 2016-ös szinthez képest,...
Beindította 4G+ mobilinternet szolgáltatását a Vodafone
Beindította 4G+ mobilinternet... Beindította 4G+ (LTE Advanced) szolgáltatását a fővárosban és környékén a...
Mit tud az EDGE?

Mit tud az EDGE?

Három olyan rendszert mutattunk be sorozatunk elôzô részében, melyek jó eséllyel kopogtatnak a mobil szolgáltatóknál, mielôtt még beköszönt a harmadik generációs hálózatok korszaka. A HSCSD és a GPRS már sokak számára ismerôs, a hazai szolgáltatók is komoly lépéseket tesznek bevezetésük érdekében. Kevéssé ismerôs viszont az EDGE rendszer, több olvasó is érdeklôdött arról, hogy viszonyul az EDGE a meglévô GSM hálózathoz, mekkora költségeket jelenthet a bevezetése és milyen típusú adatátvitelt fog támogatni. A következôkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk. Kezdjük hát az alapoktól. A GSM hálózatban -de persze az összes többi digitális hálózatban is -a hálózaton átviendô információ már a mobil készülékben digitális jelekké alakul, s ezt a bináris jelsorozatot kell továbbítanunk a bázisállomás felé. A GSM rendszerben ehhez adott frekvenciakiosztásban rádiócsatornák állnak rendelkezésre, s az egyes csatornákon belül idôosztásban több mobilkapcsolat jelei utaznak, szigorúan meghatározott struktúrában. Ahhoz azonban, hogy a rádiócsatornán keresztül információt tudjunk átvinni, valamilyen modulációt kell alkalmazni. A GSM rendszer a GMSK (Gaussian Minimum Shift Keying) modulációt használja, melynek lényege, hogy a vivôjel frekvenciájának változatlanul hagyása mellett annak fázisát változtatja meg...

Tuti menü