Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
HSDPA mobilinternet képes leírás - Mobil-internet.tlap.hu
részletek »

HSDPA mobilinternet - Mobil-internet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mobilinternet.tlap.hu » HSDPA mobilinternet
Keresés
Találatok száma - 4 db
High-Speed Downlink Packet Access (HSDPA)

High-Speed Downlink Packet Access (HSDPA)

A HSDPA fogalma Angol nyelven. A HSDPA egy fokozott 3G (harmadik generációs) mobiltelefon kommunikációs protokoll, melyet a nagyobb sebessége miatt 3,5 G-nek is hívnak. A technológia akár 14,4 Mbit/s-ra is képes.

HSDPA

HSDPA

Nagy sebességű letöltés csomagkapcsolt hozzáféréssel. A HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) sebessége eredetileg 1,8 Mbps volt, de hálózatfejlesztéseknek köszönhetően ma már akár 21 Mbps-ra is képes.

HSDPA fogalma

HSDPA fogalma

A HSDPA (mozaikszó az angol High-Speed Downlink Packet Access kifejezésből, tükörfordításban nagysebességű csomagletöltési hozzáférés) harmadik generációs mobilkommunikációs protokoll, melyet előszeretettel használnak világszerte mobil internet illetve egyéb nagy sávszélességet igénylő szolgáltatások kiszolgálására. Feltöltésbeli megfelelője a HSUPA. A HSDPA a használt eszközöktől függően 1,8-3,6-7,2-14,4 Mbit/s maximális letöltési sebességű adatátvitelre képes. A maximális letöltési sebesség több mint az alkalmazás által elérhető sebesség, tehát amit a végfelhasználó érzékel. A szemléltetés kedvéért: a 7,2 Mbps-es sebességet a felhasználó FTP szinten körülbelül 6 Mbps-os sebességként fogja érzékelni, ha közel ideális a rádiós környezet...

Mobil-internet magazin hírek
Magyar Telekom: Magyarország vezető szerepet tölthet be az 5G tesztelésében
Magyar Telekom: Magyarország vezető... Magyarország vezető szerepet tölthet be a régióban az 5G (ötödik generációs) telekommunikációs technológia és a ráépülő okos megoldások tesztelésében a Magyar Telekom vezérigazgatója szerint. Christopher Mattheisen a szolgáltató szerdai közleménye szerint a cég budapesti 5G konferenciáján kijelentette: a Magyar Telekom segítséget nyújt ahhoz, hogy Magyarország...
Cisco: hétszeresére nő a mobil adatforgalom 2021-ig
Cisco: hétszeresére nő a mobil... Hétszeresére nő a globális mobil adatforgalom 2021-ra a 2016-ös szinthez képest,...
Beindította 4G+ mobilinternet szolgáltatását a Vodafone
Beindította 4G+ mobilinternet... Beindította 4G+ (LTE Advanced) szolgáltatását a fővárosban és környékén a...
Mi az a HSDPA?

Mi az a HSDPA?

A HSDPA egy mobil adatátviteli protokoll. A technológiát 3,5 G-nek is szokták emlegetni. Lényegében az ADSL internettel egyenértékű sebestességet nyújt, megszüntetve a helyhez kötöttséget. Napjainkban széleskörűben elterjedt ez az adatátviteli mód, főképp a városokban alkalmazzák.

Tuti menü