Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Beindította 4G+ (LTE Advanced) szolgáltatását a fővárosban és környékén a Vodafone, amely másodpercenként 150 megabit (Mbps) elméleti letöltési sebességű mobilinternetet biztosít a felhasználóknak - - Mobil-internet magazin
részletek »

Beindította 4G+ mobilinternet szolgáltatását a Vodafone

Ez a magazin elsősorban azoknak nyújt segítséget, akik szeretnének előfizetni a mobilinternetre, de nem tudják, hogy milyen csomagot válasszanak, mire elegendő a benne foglalt adatforgalom és milyen sebességre számíthatnak a használat során.
Mobil-internet magazin
Itt vagy: Mobil-internet magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Beindította 4G+ mobilinternet szolgáltatását a Vodafone
Beindította 4G+ mobilinternet szolgáltatását a Vodafone
Beindította 4G+ (LTE Advanced) szolgáltatását a fővárosban és környékén a Vodafone, amely másodpercenként 150 megabit (Mbps) elméleti letöltési sebességű mobilinternetet biztosít a felhasználóknak - közölte Alexandre Froment-Curtil, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója szerdán, sajtótájékoztatón.
Tájékoztatása szerint a cég 4G+ hálózatán biztosított letöltési sebesség duplája az eddig elérhető leggyorsabb 4G/LTE mobilinternet szolgáltatásnál, amivel egy nagy felbontású (HD) filmet néhány perc alatt letölthető és az online streaming szolgáltatások is fennakadás nélkül használhatók.

A hálózatfejlesztéssel kapcsolatos költségekről pontos információt nem közölt a vezérigazgató, de elmondta, hogy a tervek szerint 2017 végére több nagyvárosban is bevezetik a 4G+ szolgáltatást, ugyanakkor ez a meglévő 4G hálózat terheltségétől, a felhasználók számától is függ. A távközlési cég a fővárosban 425 bázisállomáson kapcsolta be az LTE1800-as szolgáltatást, valamint a hálózategyesítés lehetőségét (Carrier Aggregation), így Budapesten a kültéri 4G+ lefedettség lakosságarányosan 87,2 százalékos, a kültéri 4G lefedettség közel 100 százalékos, a beltéri pedig 98,1 százalékos.
Hirdetés

Amrita Gangotra, a távközlési cég műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az 1800 megahertz (MHz) frekvenciasávon elérhető LTE szolgáltatás beindításával egyúttal csökkent a terhelés a 4G/LTE technológiát biztosító 800 megahertzes (MHz) cellákon, duplájára emelve annak maximális sávszélességét, ezáltal többen és gyorsabban internetezhetnek 4G hálózaton. Emellett a frekvenciasáv bekapcsolásának eredményeként olyan készülékek (például az iPhone 5) számára is elérhetővé vált a 4G szolgáltatás, amelyek a 800Mhz-es LTE hálózatra nem tudtak csatlakozni.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - vodafone, 4G+, mobilinternet
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2017-02-01 18:36:36
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü