Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jelenleg négyféle eszköz között választhatunk: USB-s modem, PCMCIA-s modem, Express Card-os modem, illetve arra alkalmas mobiltelefonunkat is használhatjuk modemként. A cikkben ezeket a mego - Mobil-internet magazin
részletek »

Milyen eszközt (modemet) válasszak?

Ez a magazin elsősorban azoknak nyújt segítséget, akik szeretnének előfizetni a mobilinternetre, de nem tudják, hogy milyen csomagot válasszanak, mire elegendő a benne foglalt adatforgalom és milyen sebességre számíthatnak a használat során.
Mobil-internet magazin
Itt vagy: Mobil-internet magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Milyen eszközt (modemet) válasszak?
Milyen eszközt (modemet) válasszak?
USB-s modem - minden számítógépen használható!
Jelenleg négyféle eszköz között választhatunk: USB-s modem, PCMCIA-s modem, Express Card-os modem, illetve arra alkalmas mobiltelefonunkat is használhatjuk modemként. A cikkben ezeket a megoldásokat részletezem.
1. USB-s modem
Az előnye, hogy minden számítógépen használható, függetlenül attól, hogy az asztali vagy hordózható (laptop vagy netbook). Csak bedugjuk, feltelepítjük a mellékelt szoftvert és már internetezhetünk is.

2. PCMCIA-s modem
Ha a laptopunkon van PCMCIA-s bemenet, akkor nem foglal el USB portot a modem, így több eszközt csatlakoztathatunk egyidejűleg hozzá. Hátránya, hogy nem minden számítógéppel kompatibilis, mivel külön port szükséges a használatához.

3. Express Card-os modem
Hasonló a PCMCIA-s megoldáshoz, csak keskenyebb annál. Egy átalakítóval a PCMCIA-s csatlakozóval ellátott gépekben is használható.
Hirdetés

4. Mobiltelefon használata modemként
Ha a telefonunk támogatja, akkor Bluetooth-on vagy USB-n összekapcsolva számítógépünkkel, akár mobilinternet modemként is használható. Előnye, hogy így nem kell külön eszközt vásárolnunk. Ha viszont a telefon nem támogatja legalább a 3g/HSDPA hálózatot, akkor lassú lesz az adatátviteli sebességünk.

Ha külön mobilinternet előfizetést vásárolunk, akkor ahhoz olcsóbban (a hűségidő függvényében akár ingyen is) megvásárolhatjuk a modemet.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - mobilinternet, modem, eszköz, USB, PCMCIA, Express Card, mobiltelefon
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-04-14 16:56:26
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü