Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mi a mobilinternet? képes leírás - Mobil-internet.tlap.hu
részletek »

Mi a mobilinternet? - Mobil-internet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mobilinternet.tlap.hu » Mi a mobilinternet?
Keresés
Találatok száma - 4 db
Mobil internet fogalma röviden

Mobil internet fogalma röviden

A mobil szolgáltatók 3G / HSDPA hálózatokon keresztül biztosítanak gyors internetezési lehetőséget. Használhatjuk laptopokon és mobil telefonokon egyaránt. Azoknak akiknek nincs módjuk wi-fi hálózaton internetezni, vagy beszélgetni, javaslom a mobil internet előfizetést. Érdemes tájékozódni minden szolgáltatónál a mobil internet tarifákkal kapcsolatban. Általában 100 MB / hónap annak elegendő aki kb. 8-10 órát szeretne havonta mobil internet szolgáltatás segítségével telefonálni. A limitet nem érdemes túl lépni, mert lényegesen kedvezőtlenebb lesz az elszámolásunk mint gondolnánk. Ha beszélgetésen kívül internetezésre is használjuk, akkor mindenképp minimum 1 GB-os forgalmat feltételezve rendeljünk.

Mobilinternet - Wikipedia (angol)

Mobilinternet - Wikipedia (angol)

A mobilinternet közvetlen hozzáférést biztosít az internethez mobil eszközökön vagy számítógépen. A mobilinternet napjainkban már nagyon elterjedt, a különbségek egyre jobban elmosódnak a mobil és vezetékes adatátvitel között.

Mobilinternet fogalma

Mobilinternet fogalma

A mobil internet hazánkban is óriási sikereket ér el mivel napjainkra az emberek szívesebben vásárolnak laptopot mint hagyományos asztali számítógépet, a mobilinternet egyre nagyobb körben terjed el, mert a mobil eszközökön inkább a vezeték nélküli technológiák használatát részesítjük előnyben.. Annak idején nagyon nagy áttörést jelentett a WiFi internet is de talán most még nagyobb szabadságot és kötetlen internetezést biztosit a mobil internet.. Azért is mert a három hazai mobilszolgáltató közt óriási a verseny. A versenynek köszönhetően az árak egyre kedvezőbbek és egyre több és jobb minőségű szolgáltatást vehetünk igénybe egyre olcsóbban.. Sajnos a mobil internet jelenleg nem érhető el országos lefedettségben de minden nagyobb városban jó minőségben igénybe vehető a szolgáltatás.. Viszont a szolgáltatok azt ígérik hogy egy éven belül a teljes ország területén elérhető lesz mindenki számára a mobil internet.. Sőt jelentős minőség javulásra és sebesség növekedésre is számíthatunk mert érkezik a 14,4 Mbit/s sebességű 3G internet mely nagyon erős vetélytársa lehet az Adsl szolgáltatoknak is mert ezzel a technológiával óriási sebességgel száguldhatunk a világhálón lepipálva az otthoni 8Mbit/s sebességű adsl szolgáltatásokat...

Mobil-internet magazin hírek
Magyar Telekom: Magyarország vezető szerepet tölthet be az 5G tesztelésében
Magyar Telekom: Magyarország vezető... Magyarország vezető szerepet tölthet be a régióban az 5G (ötödik generációs) telekommunikációs technológia és a ráépülő okos megoldások tesztelésében a Magyar Telekom vezérigazgatója szerint. Christopher Mattheisen a szolgáltató szerdai közleménye szerint a cég budapesti 5G konferenciáján kijelentette: a Magyar Telekom segítséget nyújt ahhoz, hogy Magyarország...
Cisco: hétszeresére nő a mobil adatforgalom 2021-ig
Cisco: hétszeresére nő a mobil... Hétszeresére nő a globális mobil adatforgalom 2021-ra a 2016-ös szinthez képest,...
Beindította 4G+ mobilinternet szolgáltatását a Vodafone
Beindította 4G+ mobilinternet... Beindította 4G+ (LTE Advanced) szolgáltatását a fővárosban és környékén a...
Mobilinternet fogalommeghatározás

Mobilinternet fogalommeghatározás

A mobilinternet böngészőalapú hozzáférést biztosít a világhálózathoz oly módon, hogy egy mobil eszköz kapcsolódik közvetlenül a vezetéknélküli hálózathoz. Ez az eszköz mobiltelefon vagy mobilinternet modem lehet. A mobilinternet jelenleg még gyerekcipőben jár, ezért gyakoriak az inkompatibilitási és használhatósági hibák. A használhatósági problémák középpontjában elsősorban az eszközök kis fizikai mérete és az üzemeltetési korlátok állnak. A jövőben azonban a mobilinternet és a vezetékes net közötti különbségek egyre inkább elmosódnak, a hordozhatósága miatt egyre inkább előtérbe fog kerülni. Magyarországon jelenleg a Pannon, a Vodafone és a T-Mobile nyújt közvetlen mobilinternet szolgáltatást, de erre több úgynevezett virtuális szolgáltató is kapcsolódik. A virtuális mobilinternet szolgáltatás lényegében annyit tesz, hogy a szolgáltatónak nincs saját hálózata, ezért a meglévő infrastruktúrára kapcsolódva értékesíti csomagjait. A virtuális szolgáltatók általában vezetékes net mellé nyújtanak mobilinternetet.

Tuti menü